25.7 C
Amsterdam

Ruim 34.000 euro ingezameld voor dakloze die 2000 euro naar de politie bracht

Lees meer

Een dakloze man die 2000 euro vond in de trein en het geld niet in eigen zak stak, maar naar de politie bracht, is na een donatiecampagne van Instagramkanaal Cestmocro 34.000 euro rijker geworden.

‘Jullie zijn geweldig, bedankt iedereen’, schrijft Cestmocro. De dakloze Hadjer is volgens het Instagramkanaal ‘hét perfecte voorbeeld’ van het gezegde ‘Wie goed doet, goed ontmoet’.

Op initiatief van Cestmocro is na het nieuws over de teruggebrachte 2000 euro een donatiecampagne gestart. Op de eerste dag van de crowdfundingsactie staat de teller op 34.000 euro.

Mensen reageren enthousiast op de goede daad van Hadjer, die een portemonnee vond toen hij in de trein zocht naar lege flesjes en blikjes voor statiegeld. ‘Soldaat! Heb je 200 euro gestuurd’, reageert bryanlopezfit. ‘Allah heeft hem beloond’, schrijft een ander.

‘Deze mooie daad heeft zijn leven compleet op zijn kop gezet’, laat Cestmocro weten. Het Instagramkanaal meldt dat Hadjer ‘eindelijk’ kan beginnen met ‘het regelen van een huurwoning’ en zijn leven kan opbouwen.

Ook zou Hadjer veel aanbiedingen van werkgevers krijgen voor een baan. ‘Mijn leven zal hierdoor beter worden, ik kan weer investeren in een toekomst’, zegt hij tegen Cestmocro.  ‘Ik geloof altijd dat uit een goede daad weer iets goeds komt, zo sta ik in het leven. Maar dit had ik nooit kunnen bedenken.’

- Advertentie -