18.9 C
Amsterdam

Saoedi-Arabië laat opeens toeristen toe, verwelkomt er ‘24.000 in eerste tien dagen’

Lees meer

Volgens de Saoedische staatstelevisie is het besluit om het koninkrijk open te stellen voor toeristen een enorm succes. In tien dagen tijd zouden 24.000 toeristen het land hebben bezocht.

Twee weken geleden kondigde Saoedi-Arabië aan om buitenlandse toeristen toe te laten. Tot voor kort kwamen alleen islamitische pelgrims, buitenlandse arbeiders en bezoekers van sportwedstrijden in aanmerking voor een visum. Op deze manier hoopt Saoedi-Arabië minder afhankelijk te worden van de olie-inkomsten.

Voor toeristen heeft het koninkrijk de regels enigszins versoepeld. Zo mogen vrouwelijke toeristen in bikini op het strand liggen en mogen ongetrouwde stelletjes samen één hotelkamer boeken. Voor Saoedische vrouwen mogen dit niet. Voor niet-moslims blijven de heilige plaatsen Mekka en Medina verboden.

Burgers uit 49 landen mogen nu met een toeristenvisum Saoedi-Arabië in. Naast de Verenigde Staten, Australië en diverse Europese landen zoals Nederland zijn dit China, Singapore en Maleisië. Burgers uit Afrikaanse en bijna alle islamitische landen zijn niet welkom als toerist.

- Advertentie -