16.6 C
Amsterdam

Saoedi-Arabië verwelkomt eerste pelgrims naar Mekka sinds corona

Lees meer

Na een tweejarige corona-onderbreking arriveerde dit weekend voor het eerst weer een groep van 358 moslims in Saudi-Arabië voor de jaarlijkse hadj – pelgrimstocht – naar Mekka. De groep komt uit Indonesië, meldt de nieuwssite al Arabiya.

Saudi-Arabië is volgens de minister van Hadj ‘volledig voorbereid’ op de komst van maximaal één miljoen moslims dit jaar.

De hadj is één van de vijf pilaren van de islam, waar elke moslim – die het kan betalen – aan moet voldoen. Dit jaar vindt de tocht in juli plaats.

Vanwege de pandemie mochten er in 2020 slechts duizend pelgrims uit Saudi-Arabië op hadj en in 2021 alleen 60.000 volledig gevaccineerde Saudische burgers.

Dit pelgrimstocht van dit jaar is beperkt tot gevaccineerde moslims van onder de 65. Moslims die buiten Saudi-Arabië het land in komen, moeten naast een visum ook een negatieve PCR-test overleggen van niet meer dan 72 uur oud.

De hadj bestaat uit een serie aan rituelen die in vijf dagen in Mekka worden voltooid, waaronder de rondgang om de Kaäba, het centrale heiligdom binnen de islam.

- Advertentie -