22.9 C
Amsterdam

SP-Kamerleden Marijnissen en Karabulut bezoeken ouderlijk huis Zefzafi in Marokko

Lees meer

De Nederlandse parlementariërs Lilian Marijnissen en Sadet Karabulut van de Socialistische Partij hebben het ouderlijk huis van Hirak-leider Nasser Zefzafi in de Riffijnse stad Al Hoceima bezocht. Dit meldt Arif News.

Zefzafi zit in Marokko een gevangenisstraf van 20 jaar uit, vanwege zijn rol in de volksopstand van de Rif in 2017-2018.

Door als Nederlandse parlementariërs het ouderlijk huis van Zefzafi te bezoeken geven Marijnissen en Karabulut de Hirak-beweging een steuntje in de rug.

Als Kamerleden mochten zij de Rif in. Voor journalisten daarentegen is de Rif een verboden gebied. Dit merkte de Nederlandse journalist Gerbert van der Aa begin vorig jaar aan de lijve. Hij werd door de Marokkaanse autoriteiten het land uitgezet.

Volgens diverse berichten op social media zou PvdA-Europarlementariër Kati Piri, die zich al langer inzet voor Zefzafi en de andere Hirak-gevangenen, op maandag 6 januari ook Al Hoceima bezoeken. De PvdA-politica schrijft op haar Facebookwall echter dat ze zelf van niets weet en dat de berichten over haar vermeende bezoek fakenews zijn. Volgens Arif News probeert het Marokkaanse regime Kati Piri en de Hirak-beweging door middel van dit soort nepnieuws in diskrediet te brengen.

 

- Advertentie -