19.1 C
Amsterdam

Spanje: partij Vox onder vuur na ‘bedreigen’ hoofdredacteur

Lees meer

Persvrijheidswaakhond Reporters Without Borders heeft kritiek op de radicaal-rechtse Spaanse partij Vox, vanwege het ‘bedreigen’ van de hoofdredacteur van een satirisch magazine.

Het satirische magazine el Jueves neemt Vox regelmatig onder vuur. Gisteren publiceerde het officiële Twitteraccount van Vox de naam en de foto van de hoofdredacteur van het blad. Het beschuldigde el Jueves van ‘het verspreiden van haat tegen miljoenen Spanjaarden op een dagelijkse basis’.

Ook schreef Vox: ‘Het is mogelijk dat velen van hen gaan eisen dat hij de verantwoordelijkheid hiervoor op zich neemt, als ze hem zijn kantoor zien verlaten.’ Het Vox-account publiceerde ook het adres van het kantoor.

Reporter Without Borders heeft de tweet van Vox scherp veroordeeld. Volgens de perswaakhond heeft de partij ethische en juridische grenzen overschreden door zijn werkadres te publiceren, zodat de hoofdredacteur lastig kan worden gevallen op straat.

Vox lijkt vooral woedend te zijn over een recente  serie cartoons, waarin leiders van Vox onder meer hun ontlasting de vrije loop laten en ondergoed dragen met hakenkruizen.

- Advertentie -