16.6 C
Amsterdam

‘Spanje wil meer migranten terugbrengen naar Marokko’

Lees meer

Spanje is van plan de komende weken ‘aanzienlijk’ meer migranten terug te sturen die via Marokko de Canarische Eilanden hebben bereikt, meldt het Spaanse medium Europa Press.

Europa Press schrijft dat de Spaanse regering van plan is nieuwe vluchten te organiseren, om zo irreguliere migranten terug te brengen naar Casablanca en Agadir.

Het medium baseert zich op een anonieme Spaanse regeringsbron, die stelt dat het aantal migranten dat zal worden teruggestuurd ‘aanzienlijk zal toenemen’ de komende weken.

Volgens Europa Press is het besluit om illegale migranten terug te sturen een gevolg van de verbeterde bilaterale betrekkingen tussen Spanje en Marokko. Spanje heeft onlangs de Marokkaanse bezetting van de Westelijke Sahara goedgekeurd, waardoor Rabat weer bereid is om met Spanje samen te werken.

De Spaanse politie stelt dat 40 procent van de illegale migranten die de afgelopen maanden Spanje bereikten, is binnengekomen via Marokko. 30 procent bereikte Spanje via Algerije, 30 procent via landen ten zuiden van de Sahara.

- Advertentie -