14.2 C
Amsterdam

Sponsoren FSV Mainz steunden ontslag Anwar el Ghazi

Lees meer

De sponsoren van de Duitse voetbalclub FSV Mains, waaronder het Israëlische bedrijf eToro, hebben het ontslag van de Marokkaans-Nederlandse voetballer Anwar el Ghazi gesteund. Dit blijkt uit documenten in de rechtszaak die de voetballer heeft aangespannen tegen zijn voormalige werkgever. Zo meldt de nieuwssite Middle East Eye.

Volgens Middle East Eye stonden ook het Italiaanse sportmerk Lotto en het Duitse textielbedrijf Mewa achter het ontslag van Ghazi.

El Ghazi werd door de Duitse club ontslagen nadat hij pro-Palestijnse uitspraken op sociale media had gedeeld. FSV Mainz schorste de voetballer eerst, waarop de voetballer spijt betuigde en vervolgens nog een post uit de deur deed waarin hij al het geweld tegen burgers van beide kanten veroordeelde.

Kort daarop kwam de voetbalclub met een statement, waarin stond dat El Ghazi zijn posts betreurde en niet tornde aan het bestaansrecht van Israël. Maar deze post was zonder toestemming van El Ghazi verzonden. Sindsdien liggen ze juridisch in de clinch.

Op 4 november werd het contract van El Ghazi beëindigd. De Duitse club wil een half miljoen euro van de speler, zodat zij een vervangende speler kunnen bekostigen. El Ghazi weigert dat en beroept zich op de vrijheid van meningsuiting. Hij zegt dat hij liever naast de slachtoffers van de oorlog staat.

- Advertentie -