14.2 C
Amsterdam

‘Stem Divers’: nieuwe online tool voor meer kleur en vrouwen in de Kamer

Lees meer

Een nieuw initiatief voor een meer diverse Tweede Kamer na 17 maart: de website stemdivers.nl. Stem Divers wil ‘de besturen van Nederland net zo divers maken als Nederland al is’.

‘Zo zijn bijvoorbeeld vrouwen, mensen van kleur, jongeren en mensen zonder academische opleiding of van buiten de Randstad minder goed vertegenwoordigd’, aldus de website. ‘Elke stem op een voorkeurskandidaat vergroot de kans op een meer diverse Tweede Kamer.’

Op het online platform kunnen alle Kamerkandidaten van alle partijen zich presenteren aan alle Nederlanders. In drie stappen kunnen kiezers de kandidaat van hun voorkeur vinden.

Ook heeft elke kandidaat op stemdivers.nl een eigen profiel dat bekeken en gedeeld kan worden. ‘Zo kunnen kiezers eenvoudig kennis maken met kandidaten die vaak minder bekend zijn en daardoor meer kans hebben om gekozen te worden.’

Initiatiefnemer is Maurice Pahladsingh, privacyjurist, gemeenteraadslid in Hoeksche Waard en D66-lid. Stem Divers zegt niet gelieerd te zijn aan een politieke partij.

- Advertentie -