15.8 C
Amsterdam

‘Stranger Things’-ster spreekt zich uit over racisme van fans: ‘Het is bizar’

Lees meer

De twintigjarige Caleb McLaughlin speelt de rol van tienerjongen Lucas Sinclair in Netflix-hitserie Stranger Things. Tijdens de Comic Con in Brussel deed hij een boekje open over zijn ervaringen met racisme vanuit de fans van Stranger Things.

Mclauglin ontving een vraag vanuit het Comic Com-publiek: hoe het is om een van de weinige zwarte acteurs te zijn in de serie. Mclauglin reageerde: ‘Het eiste een tol van mij.’

Hij vertelde over zijn eerste Comic Con, vlak nadat het eerste Stranger Things seizoen in 2016 uitkwam. Niemand wilde een meet and greet met hen – omdat hij zwart is, denkt hij. Ook had hij de minste volgers op social media van alle hoofdrolspelers.

McLauglin vroeg naderhand zijn ouders waarom hij niet zo populair was: ‘Het is de trieste waarheid, maar het is omdat je een zwart kind bent in de show’, antwoordden ze.

Inmiddels zijn we zes jaar en vier Stranger Things-seizoenen verder. Maar nog steeds voelt hij ‘in het buitenland racisme en onverdraagzaamheid’, zei McLaughlin ook. Toch sloot hij positief af:

‘Het is bizar: omdat ik geboren ben met deze mooie chocoladebruine huid ben ik niet geliefd. Maar dat is waarom ik met mijn platform positiviteit en liefde wil verspreiden. Ik ga geen haat teruggeven aan mensen die mij haten.’

- Advertentie -