18.8 C
Amsterdam

Studie: meeste Marokkanen vinden seks voor het huwelijk ‘eigen keuze’

Lees meer

Nieuw onderzoek onder 1.312 Marokkanen stelt dat ruim een op de twee Marokkanen gelooft dat seks voor het huwelijk een persoonlijke keuze is. Dit schrijft Morocco World News.

76,7 procent van de respondenten gelooft dat relaties buiten het huwelijk voorkomen. 60 procent kent iemand die seks gehad heeft buiten het huwelijk. Bovendien gelooft meer dan 50 procent dat seks buiten het huwelijk een kwestie is van individuele vrijheid.

De onderzoekers van het Marokkaanse onderzoeksinstituut Menassat waarschuwen dat sommige respondenten uit desinteresse kunnen hebben ingevuld dat seksualiteit een kwestie is van persoonlijke vrijheid, en niet omdat ze de individuele vrijheden van anderen oprecht respecteren.

Weinig respondenten staan positief tegenover het zelfbeschikkingsrecht van de vrouw over haar eigen lichaam. Mannen en vrouwen beschouwen dit gedrag niet als normaal gedrag. Wel beschouwt 31,3 procent zulke vrouwen als ‘respectloos, pervers, goedkoop en slecht opgevoed’, terwijl 0,6 procent hen zelfs als ‘ongelovigen’ beschouwt.

Bijna 80 procent van de respondenten vindt dat het lichaam van een persoon ‘zeer privé’ is en dat de persoon vrij is om ermee te doen wat hij of zij wil.

- Advertentie -