10.1 C
Amsterdam

Surinaamse topbassist krijgt geen visum voor optreden in Nederland

Lees meer

Nederland heeft een visumverzoek van de Surinaamse bassist Jason Eduwati niet gehonoreerd. Dit meldt de website Waterkant.

Eduwati had een officiële uitnodiging van het Fonds Podiumkunsten Den Haag voor repetities en een optreden. Het fonds had de jonge Surinamer in het programma willen hebben, maar een visum bleef uit. De Surinaams-Nederlandse muzikant Ronald Snijders is boos op de Nederlandse overheid over de gang van zaken rond de visumaanvraag van Eduwati.

‘Dit zou niet de eerste keer zijn dat een Surinamer zonder reden geen visum naar Nederland krijgt, er bestaan diverse schrijnende verhalen waar een visum zonder duidelijke reden wordt geweigerd’, aldus Snijder op Facebook.

Volgens Snijder zouden Surinaamse toeristen op dezelfde milde voorwaarden naar Nederland mogen reizen als Nederlandse toeristen naar Suriname.

‘Surinamers zijn niet per definitie misdadigers. We delen, geheel anders dan bijvoorbeeld Marokkanen en Turken, in allerlei opzichten een eeuwenlang verleden met Nederland dat zich – met volle medewerking van de toenmalige Nederlandse regeringen- eeuwenlang tegenover het gehele Surinaamse volk op het hoogste niveau heeft misdragen,’ aldus Snijders in Waterkant.

Surinamers die maximaal negentig dagen in Nederland willen verblijven, kunnen bij de rijksoverheid een Schengenvisum aanvragen.

- Advertentie -