14.3 C
Amsterdam

Syrisch jongetje (1) sterft in bos bij grens Polen-Belarus

Lees meer

Een eenjarig Syrisch jongetje is overleden in een bos in Polen, vlakbij de grens met Belarus. Het jongetje is anderhalve maand met zijn ouders in het bos geweest.

Het Poolse medische noodteam Polish Center for International Aid, een NGO, had het echtpaar met hun kind in de vroege uurtjes van donderdag geholpen.

De man had een gescheurde wond aan zijn arm en de vrouw had een steekwond in haar onderbeen, verklaart PCPM. Hun eenjarige kind stierf in het bos.

Het is nog niet duidelijk waaraan het jongetje is overleden. Er zijn de afgelopen dagen tenminste dertien mensen overleden in de bossen in het grensgebied, de meesten door de kou.

Deze week werd ook een negentienjarige Syrische man begraven, die was verdronken in de Bug-rivier in het oosten van Polen. Hij was er, volgens getuigen, ingeduwd door een Belarussische militair, terwijl de man niet kon zwemmen.

Inmiddels zijn de migrantenkampen in Belarus aan de grens met Polen zijn ontruimd. De vluchtelingen zouden in een loods in de buurt zijn gebracht. Maar losse groepjes vluchtelingen bevinden zich nog steeds aan de Belarussische kant van de grens.

- Advertentie -