13.1 C
Amsterdam

Taakstraf geëist tegen ‘slapende’ beveiligers joodse school Amsterdam

Lees meer

Tegen twee voormalige beveiligers van de orthodox-joodse school Cheider in Amsterdam is een taakstraf van veertig uur geëist, meldt de Amsterdamse omroep AT5. De wachtcommandanten waren tijdens het bewaken van de school in slaap gevallen of keken op hun telefoon.

Een 26-jarige man uit Woerden en een 21-jarige man uit Poortugaal verschenen gisteren voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem. Collega’s vertelden dat ze het tweetal slapend in hun voertuig aantroffen.

De twee beweerden dat ze vanwege het slechte weer in de auto zaten. Een van hen keek even op zijn telefoon keek en de ander was kort in slaap was gevallen, zeggen ze, maar ze zouden om de beurt wel alert zijn geweest.

Vanwege hun nalatigheid werden de twee ontslagen. Maar vanwege de ernst van de zaak is ook aangifte tegen hen gedaan. Na de aanslag op het Joodse Museum in Brussel in 2014 worden Joodse scholen als het Cheider streng bewaakt uit angst voor een terroristische aanslag. De marechaussee houdt elke dag de school in de gaten en controleren ze prullenbakken en auto’s in de omgeving.

Op 18 oktober doet de rechter een uitspraak.

- Advertentie -