17.2 C
Amsterdam

Taliban willen banden met alle landen in de regio – behalve Israël

Lees meer

De nieuwe Afghaanse regering is bereid met alle landen in de regio banden aan te gaan, en zelfs ook met de Verenigde Staten. Maar Israël valt buiten de boot, zegt Taliban-woordvoerder Suhail Shaheen (foto) tegen het Russische staatsmedium Sputnik News.

‘Natuurlijk hebben we geen relatie met Israël. We willen betrekkingen hebben met andere landen, Israël behoort niet tot deze landen’, aldus Shaheen.

Vorige week noemde Talibanwoordvoerder Zabihollah Mojahed in een gesprek met een Iraans tv-station de staat Israël een ‘tumor in het lichaam van de islamitische oemma’.

De Taliban sluiten zelfs banden met de Verenigde Staten niet uit, meldt the Times of Israel. ‘Als Amerika een relatie met ons wil hebben, wat in het belang van beide landen en beide volkeren zou kunnen zijn, en als ze willen deelnemen aan de wederopbouw van Afghanistan, zijn ze welkom’, zegt Shaheen.

De VS hebben aangegeven bezorgd te zijn over de Taliban-regering die dinsdag benoemd is, ook deze te beoordelen op haar daden. Het land herhaalde zijn oproep aan de Taliban om veilige doorgang te bieden aan Amerikanen en Afghanen die willen vertrekken.

- Advertentie -