8.6 C
Amsterdam

Taxichauffeurs Amsterdam protesteren tegen gemeentebeleid

Lees meer

Amsterdamse taxichauffeurs, waaronder ook veel met een biculturele achtergrond, protesteerden gistermiddag tegen het beleid van de hoofdstad. Ze voelen zich beperkt doordat de gemeente in de stad straten afsluit om zo de luchtkwaliteit te verbeteren.

De gemeente Amsterdam heeft de Oostertoegang afgesloten en veel straten in de hoofdstad zijn opgebroken. Dit leidt tot lange files. Taxichauffeurs kunnen hun klanten niet meer op tijd brengen naar de plek van bestemming.

Gisteren besloten meer dan honderd taxichauffeurs, met auto, te demonstreren. Wethouder Melanie van der Horst (D66) heeft aangegeven met taxibedrijf Uber in gesprek te willen gaan en wil de taxibranche betrekken bij diverse maatregelen die de gemeente wil nemen om Amsterdam bereikbaar te houden.

Vanaf 12 juni wil de gemeente Amsterdam, waar PvdA, GroenLinks en D66 het college vormen, ook de drukke Weesperstraat overdag voor zes weken afsluiten voor autoverkeer. Ook omringende straten worden afgesloten met een slagboom, om sluipverkeer tegen te gaan. De gemeente doet dit als pilot, om het effect van minder verkeer op luchtkwaliteit en leefbaarheid te meten.

- Advertentie -