22.9 C
Amsterdam

Tayfun Balcik nieuwe columnist de Kanttekening

Lees meer

Tayfun Balcik is historicus en programmacoördinator bij The Hague Peace Projects. Voor de Kanttekening zal hij een tweewekelijkse column schrijven.

The Hague Peace Projects is een non-profitorganisatie die zich inzet voor mensenrechten en vrede. Balcik geeft er leiding aan de Armeens-Koerdische-Turkse werkgroep, die de spanningen tussen deze etnische groepen wil verminderen.

Balcik is is geboren en getogen in Amsterdam en studeerde geschiedenis in Leiden. Zijn masterscriptie heeft de Armeense Genocide als onderwerp. Als historicus geeft Balcik lezingen en workshops over de moderne geschiedenis van Turkije. Tevens is hij lid van de ‘Nieuw Amsterdamse Raad’ van debatcentrum Pakhuis de Zwijger. Deze raad adviseert over thema’s zoals migratie, discriminatie en sociale cohesie.

Balciks eerste column verscheen vandaag: over hoe hij als ‘jonge leider’ op een internationale conferentie in Singapore het idee van multi-loyaliteit besprak. ‘Is de natiestaat niet aan een update toe in deze tijden van globalisering?’

- Advertentie -