18.7 C
Amsterdam

The Rights Forum houdt petitie tegen militaire samenwerking met Israël

Lees meer

The Rights Forum, een pro-Palestijnse lobbyorganisatie, organiseert een petitie tegen Nederlandse militaire samenwerking met Israël. Nederland draagt zo bij aan de schendingen van het internationaal recht en de mensenrechten. De petitie was vrijdagochtend bijna vierduizend maal getekend.

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over dit onderwerp. The Rigts Forum roept het kabinet en de Tweede Kamer op elke vorm van samenwerking met het Israëlische defensieapparaat te stoppen.

Het Israëlische leger maakt zich volgens The Rights Forum structureel schuldig aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, speelt een cruciale rol bij de bezetting van Palestina en het in stand houden van apartheid, en is schuldig aan geweld tegen Palestijnen, waarvan er honderden jaarlijks vermoord worden.

The Right Forum hekelt ook de context van straffeloosheid. De Israëlische militair die op 11 mei vorig jaar de Palestijnse journaliste Shireen Abu Akleh vermoordde, loopt nog steeds vrij rond. Ook is het leger indirect schuldig aan het geweld van Joodse kolonisten in de bezette gebieden tegen Palestijnse burgers, zoals de pogrom in Huwwara.

- Advertentie -