19.3 C
Amsterdam

Tilburgse wethouder Esmah Lahlah nummer twee op lijst GroenLinks/PvdA

Lees meer

‘Verenigd Links’ gooit meteen hoge ogen met de Tilburgse wethouder Esmah Lahlah op nummer twee van de conceptkandidatenlijst van GroenLinks-PvdA. Lahlah staat daarmee direct achter lijsttrekker Frans Timmermans en voor Jesse Klaver op nummer drie. Zo meldt NOS.

Lahlah komt uit Helmond en werd in 2018 partijloos wethouder in Tilburg. Ze sloot zich in 2022 aan bij GroenLinks. Als fractievoorzitter behaalde ze bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar een grote winst voor de partij.

Ze kreeg landelijke bekendheid toen ze in 2021 als wethouder een maand van een bijstandsuitkering leefde om te ervaren hoe dat is. ‘Een maand is niet genoeg om echt te weten hoe het voelt om van een uitkering te leven, maar lang genoeg om te weten dat het veel te weinig is. Het bedrag moet omhoog’, zei ze destijds.

De combinatie GroenLinks-PvdA staat volgens de laatste Peilingwijzer op 22 tot 26 virtuele zetels in de Tweede Kamer. De verkiezingen zijn op 22 november.

De lijst is een concept en wordt op het gezamenlijke partijcongres officieel vastgesteld. Er bestaat nog een kans dat de volgorde van de kandidaten wordt aangepast.

- Advertentie -