16.3 C
Amsterdam

Toch een stilteruimte in mbo-school Amsterdam-Zuidoost

Lees meer

MBO College Zuidoost in Amsterdam krijgt nu toch een stilteruimte, waar moslims mogen bidden. De beslissing is een reactie op een column van rabbijn Lody van de Kamp voor de Kanttekening.

Dat laat de rabbijn weten aan de redactie van dit platform. Eind vorig jaar schreef Van de Kamp een column over deze mbo-school. Hij vond het niet inclusief dat de school wel een genderneutraal toilet wilde, maar geen gebedsruimte. Volgens hem was het geen goede zaak dat islamitische leerlingen met hun gebedskleedjes werden verbannen naar een hoekje in de parkeergarage. ‘Zoals zwarte mensen in de VS in de jaren vijftig achter in de bus moesten zitten.’

Het schoolbestuur is mede naar aanleiding van deze column overstag gegaan. In het pand op Fraijlemaborg is per direct een kamer beschikbaar die tijdelijk zal functioneren als stilteruimte. Voor de lange termijn gaan het bestuur van MBO College Zuidoost in gesprek over de keuze voor een definitieve gebedsruimte. Daarnaast gaat de school zich meer inzetten voor inclusie. Hierover gaat de directie met elkaar en met de studenten in gesprek.

- Advertentie -