18 C
Amsterdam

Toch geen moskee in Openluchtmuseum Arnhem

Lees meer

Er komt geen moskee in het Openluchtmuseum. Het park in Arnhem wordt minder verder uitgebreid dan oorspronkelijk het plan was.

Het plan om een moskee te bouwen op het terrein van het Openluchtmuseum gaat de ijskast in, evenals de plannen voor portiekflats. Dit komt onder meer door strengere milieuwetgeving, aldus Omroep Gelderland.

In 2017 zorgden de plannen van het museum om een moskee te bouwen voor veel ophef. De PVV-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland stelde Statenvragen. Volgens fractievoorzitter Marjolein Faber zou het Openluchtmuseum islamiseren dankzij de bouw van de moskee. Als de plannen voor de bouw van de moskee doorgang zouden vinden, dan mocht het Openluchtmuseum geen cent subsidie meer krijgen, vond de PVV-fractie.

Het Openluchtmuseum antwoordde dat het voornemen om een moskee te bouwen niets met islamisering te maken had. Het museum wilde simpelweg de geschiedenis van Nederland vertellen. Het museum wees ook op de al op het terrein aanwezige Molukse barak en het zogenoemde Turkenpension in de Amsterdamse straat.

- Advertentie -