20.7 C
Amsterdam

Toeslagenouders lopen mars door Rotterdam: ‘Stop de marteling!

Lees meer

In Rotterdam liepen vanochtend ongeveer tweehonderd mensen mee mee met de ‘Mars van de Moeders’, een optocht voor en door gedupeerde moeders van de toeslagenaffaire richting het belastingkantoor in Zuid.

Demonstranten droegen borden met teksten als ‘Erkenning, herstel, gerechtigheid’, ‘Stop de marteling’ en ‘Ik ben meer dan mijn achternaam’. Veel biculturele Nederlanders werden slachtoffer van het toeslagenschandaal, omdat de Belastingdienst Nederlanders met een dubbele nationaliteit extra streng controleerde.

Onder meer Kamerleden Pieter Omtzigt, Renske Leijten (SP) en Farid Azarkan (Denk) waren aanwezig.

De demonstranten zijn jarenlang onterecht door de Belastingdienst als fraudeurs bestempeld, waardoor ze in de financiële problemen kwamen. Sommige gedupeerden raakten hun huis, hun baan en hun gezin kwijt. Het overgrote deel heeft zijn geld nog steeds niet teruggekregen. Rotterdam kent zo’n drieduizend toeslagenslachtoffers.

Op het einde van de mars, voor het belastingkantoor, overhandigden de moeders hun eisen aan staatssecretaris Alexandra van Huffelen. Die zei de voorstellen te gaan bekijken voordat ze in december een nieuw voorstel zal doen aan de gedupeerde ouders.

Morgen vindt een soortgelijke toeslagenmars plaats in Almere.

- Advertentie -