16.4 C
Amsterdam

Toezichtsraad Ongehoord Nederland verruilt antisemiet voor moslimhater

Lees meer

De Raad van Toezicht van aspirant-omroep Ongehoord Nederland is aangevuld met de in Twitterkringen beruchte moslimhater Gert Jan Mulder.

Raad van Toezicht-voorzitter Taco Dankers stapte gisteren op. Dit, nadat NRC bekend maakte dat hij in de leiding zit van de Gefira Foundation, een extreemrechtse stichting die antisemitische theorieën verspreidt.

Mulders profiel stond tot voor kort nog niet op de internetpagina van de tweekoppige Raad van Toezicht. Omdat de statuten van Ongehoord Nederland voorschrijven dat deze raad uit twee leden moet blijven bestaan, lijkt het erop dat hij het vertrek van Dankers opvult, hoewel niet als voorzitter maar als ‘normaal’ lid.

Mulder staat in Twitterkringen bekend als een notoire moslimhater. Op Twitter maakte Mulder onder meer iemand uit voor ‘schijt moslim’, sprak hij over Nederlandse ‘tiefus moskeeën’, ‘pleinen bevolkt met booslims en tering soepjurken’ en ‘scholen voor laag iq moslimjeugd’.

Ook twitterde Mulder trots te zijn geen islamitische vrienden te hebben, vond hij iemand in ‘moslimkledij’ op de boulevard van Scheveningen ‘zonde van het uitzicht’ en twitterde hij foto’s van ‘het geliefde Veluwse dorp waarin niet één moslim woont’.

Tevens deelde hij een foto die hij mooi vond omdat daarop geen moslim was te zien en verheugde hij zich op een ‘moslim- en hoofddoekjes-vrij event’.

Mulders account werd in 2019 van Twitter verbannen. Mulder zelf sprak na zijn verbanning over censuur en een gecoördineerde actie van extreemlinkse activisten om hem weg te pesten.

Dit jaar stond Mulder op plek 46 van de verkiezingslijst van Forum voor Democratie.

Ongehoord Nederland mag vanaf 2022 minstens vijf jaar lang televisie maken op de NPO, omdat het eerder 50.000 leden heeft verworven. De aspirant-omroep ging niet in op vragen van de Kanttekening.

 

- Advertentie -