18.8 C
Amsterdam

Trump schept op over band met ‘vreselijke man’ Erdogan in gelekte audio

Lees meer

De Amerikaanse journalist Bob Woodward onthulde gisteren een audio-opname waarin Donald Trump in een gesprek met Woodward opschept over zijn goede relaties met ‘slechte en lastige’ leiders als de Turkse president Erdogan.

‘Ik kan het goed vinden met Erdogan, ook al mag dat niet, want iedereen zegt wat voor een vreselijke man het is, maar voor mij komt het goed uit’, zegt Trump in het fragment. ‘Het is grappig, de relaties die ik heb, hoe lastiger en slechter ze zijn, hoe beter ik met ze kan opschieten. Dat zou je me op een dag moeten uitleggen, maar misschien is het niet erg.’

De gerenommeerde journalist Woodward sprak de president verscheidene keren voor zijn Trump-boek Woede, dat vandaag verschijnt.

Nog geen maand geleden prees Trump de autoritaire Turkse president ook. Tijdens de Republikeinse Nationale Conventie sprak Trump over de vrijlating van dominee Andrew Brunson, die twee jaar in de Turkse gevangenis zat vanwege vermeende connecties met de Gülenbeweging. Na een paar gesprekken met Erdogan werd Brunson vrijgelaten. ‘Ik moet zeggen, tegen mijzelf, dat Erdogan erg goed was’, zei Trump hierover.

Voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton, die over Donald Trump een kritisch boek schreef, typeerde de verhouding tussen de Amerikaanse en Turkse president als een ‘bromance’.

- Advertentie -