18.9 C
Amsterdam

Turkije: acht mensen opgepakt voor doden Syriër (19)

Lees meer

De Turkse politie heeft acht verdachten aangehouden voor het neersteken en doden van een jonge Syrische vluchteling in Istanbul.

De negentienjarige Nail al-Naif sliep afgelopen maandag in zijn kamer in de wijk Bayrampasa in Istanbul, toen een groep mannen omstreeks twee uur ‘s nachts bij hem inbrak. Ze mishandelden hem zo ernstig, onder andere met een steekwond in de borst, dat Nail al-Naif later die avond overleed.

Volgens een vriend van Nail al-Naif konden de aanvallers het gebouw binnenkomen door te zeggen dat ze van de politie waren. Inmiddels heeft de politie acht verdachten gearresteerd: vijf Turken en drie Afghanen.

Naast zo’n 3,7 miljoen Syriërs kent Turkije ongeveer 330.000 andere asielzoekers, vooral Afghanen. Asielzoekers worden niet bepaald met open armen ontvangen door de Turkse samenleving, meldde de Kanttekening in september. Syriërs, Afghanen en andere asielzoekers zijn slachtoffer van uitbuiting, discriminatie en aanvallen die volgens mensenrechtenactivisten steeds vaker voorkomen.

Eergisteren werd een achttienjarige Syriër neergestoken toen hij in een park in de Oost-Turkse stad Diyarbakir liep. Twee dagen eerder viel een grote bende een winkelcentrum in Istanbul aan waar veel Syriërs komen. En in november werden drie Syriërs levend verbrand.

- Advertentie -