17.3 C
Amsterdam

Turkije arresteert 410 mensen vanwege ‘provocatieve’ corona-uitingen

Lees meer

Turkije heeft 410 mensen opgepakt omdat zij ‘provocatieve’ berichten over het coronavirus schreven op social media. Dat meldt het internationale persbureau Reuters.

Volgens de Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu (foto) maken deze 410 mensen zich schuldig aan ‘pogingen tot onrust stoken’. Hij stelt ook dat de meeste accounts gelinkt zijn aan militante groepen, maar geeft geen details.

Onder de arrestanten bevinden zich ook jongeren die ouderen die naar buiten gaan belachelijk maken, aldus Soylu. Dergelijke berichten hebben in Turkije veel woede veroorzaakt.

Inmiddels ligt het officiële Turkse dodental op 59 en het totaal aantal geregistreerde besmettingen op 2.433. Soylu zegt dat Turken goed meewerken om deze aantallen in te dammen en ‘op het hoogste niveau’ meewerken met de maatregelen die het land neemt.

Turkije doet een beroep op social distancing en heeft scholen, uitgaansgelegenheden en moskeeën gesloten. Ook is er gedeeltelijke avondklok voor ouderen en chronisch zieken en een verbod op picknicken. Volgens sommige medische experts is dit nog niet genoeg en dreigt de coronacrisis in Turkije te escaleren.

- Advertentie -