14.7 C
Amsterdam

Turkije hekelt ‘islamofobe’ uitspraak Europees Hof over hijabs op het werk

Lees meer

Ankara is ontstemd omdat het Europees Hof van Justitie werkgevers toestaat onder bepaalde voorwaarden het dragen van de hoofddoek te verbieden. Turkije spreekt van ‘islamofobie’.

Het Europese Hof van Justitie heeft met deze uitspraak een basis en wettelijke dekmantel voor discriminatie geschapen, en dat in een tijd waarin ‘in een tijd waarin de islamofobie, het racisme en de haat die Europa in gijzeling hebben genomen aldus het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zaterdag veroordeelde een woordvoerder van president Erdogan, de uitspraak van het Europese hof: ‘Dit verkeerde besluit is een poging om racisme legitimiteit te verlenen.’

Nadat de AKP van Erdogan in 2002 aan de macht kwam, kwam er grotendeels een einde aan de seculiere erfenis van Mustafa Kemal Atatürk, die vrouwen aan de universiteit verbood om een hijab te dragen.

Erdogan werpt zich op als de voorvechter van moslims wereldwijd, vooral voor de moslims in het Westen. Zij zijn volgens hem slachtoffer van moslimhaat en racisme.

- Advertentie -