14.3 C
Amsterdam

Turkije houdt 44 ‘Mossad-spionnen’ aan

Lees meer

Turkije heeft 44 mensen aangehouden, die ervan verdacht worden voor de Israëlische inlichtingendienst Mossad te werken. De verdachten zouden Palestijnen in Turkije hebben bespioneerd.

De Turkse regeringsgezinde krant Sabah meldt dat de verdachten deden alsof ze privéadviseurs waren. In werkelijkheid zouden ze Palestijnen en door Palestijnen geleide organisaties in de gaten houden. De Mossad zou individuen betalen om Palestijnse doelen te bespioneren en persoonlijke gegevens aan Israëlische agenten te overhandigen.

Volgens Sabah zijn inmiddels zeven verdachten formeel gearresteerd. Dertien zijn vrijgelaten en de rest wordt ondervraagd door de anti-terreurafdeling van de politie in Istanbul.

De aanhoudingen en arrestaties zetten de Turks-Israëlische betrekkingen onder druk. Eerder dit jaar besloten Turkije en Israël om hun diplomatieke banden volledig te herstellen.

In oktober 2021 arresteerde de Turkse inlichtingendienst vijftien mannen, waaronder ook Palestijnen, die ervan verdacht werden Palestijnse burgers in Turkije te bespioneren.

- Advertentie -