14.4 C
Amsterdam

Turkije: minister beticht LHBT’ers van ‘cultureel terrorisme’

Lees meer

De Turkse minister Süleyman Soylu (Binnenlandse Zaken) heeft de LHBTIQ+-gemeenschap in een speech beschuldigd van ‘cultureel terrorisme’, meldt de Turkse nieuwssite Duvar.

‘Het spijt me, maar mannen zullen met mannen trouwen en vrouwen met vrouwen’, zei Soylu (foto). Wat hem betreft is het tegengestelde idee ‘propaganda voor een terroristische organisatie’.

‘Dit is cultureel terrorisme van een terroristische organisatie die ervoor zorgt dat mensen hun waarden, religie, eenheid, ouderlijke liefde en familieloyaliteit verliezen’, aldus Soylu.

De Turkse president Erdogan is, in aanloop naar de verkiezingen van 2023, al volop in de aanval tegen de seculiere oppositie die hem electoraal in de nek hijgt.

Erdogans nieuwe stokpaardje: een constitutionele waarborging van het recht om de hoofddoek, die hand in hand zou moeten gaan met ‘familiewaarden’ – wat neerkomt op nóg minder ruimte voor de queergemeenschap in het land.

De regering ziet de LHBTI+-gemeenschap als een ‘perversiteit’, die wordt gevoed door ideeën uit het Westen, en maakt ze vaker tot doelwit. Vele misdaden blijven onbestraft. De jaarlijkse Pride-parade wordt al jarenlang verboden. Kleinere manifestaties worden met politiegeweld gestopt.

- Advertentie -