19.3 C
Amsterdam

Turkije pakt 218 ISIS-terroristen op

Lees meer

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya maakte op sociale media bekend dat er zaterdag 189 ISIS-terroristen in Turkije zijn opgepakt. Zo meldt de nieuwssite Turkish Minute.

Een dag eerder werden al 29 ISIS-terroristen aangehouden, die een aanslag beraamden op ‘kerken, synagogen en de Iraakse ambassade’, aldus Yerlikaya.

Turkije voert de strijd tegen ‘alle terroristen’ op, aldus de minister van Binnenlandse Zaken die daarbij ook verwijst naar de strijd tegen de Koerdische PKK.

Turkije voert bombardementen uit in Syrië en Irak tegen Koerdische militanten. Twee weken geleden zijn 12 Turkse soldaten omgekomen in een hinderlaag van de PKK. Daarop bombardeerde Turkije civiele infrastructuur in Noord-Syrië, waarbij Koerdische burgerslachtoffers vielen.

De arrestaties van de 189 ISIS-terroristen zijn volgens Al Jazeera bedoeld om aanslagen tijdens nieuwjaar te voorkomen (in 2017 vielen er 39 doden bij een ISIS-aanslag op een club in Istanbul op nieuwsjaarsdag). Analisten zien ook een ‘politieke betekenis’ voor de lokale verkiezingen in maart. De regerende AK-partij van Erdogan wil de grote steden Ankara en Istanbul weer terugveroveren, aldus Al Jazeera.

- Advertentie -