16.2 C
Amsterdam

Turkije vangt meeste vluchtelingen op

Lees meer

Uit nieuwe gegevens van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) blijkt dat Turkije de meeste vluchtelingen opvangt. De meerderheid van de 3,6 miljoen vluchtelingen komt uit buurland Syrië. Zo meldt de nieuwssite Turkish Minute.

Na Turkije, vangen Iran en Pakistan meer dan drie miljoen voornamelijk Afghaanse vluchtelingen op.

Uit het rapport wordt ook duidelijk welke migratieroute wereldwijd het meest wordt gebruikt, namelijk die tussen Mexico en de Verenigde Staten. Bijna elf miljoen mensen zijn op die manier naar de VS getrokken. Op de tweede plek staat het grensgebied tussen Turkije en Syrië.

Naar verhouding verblijven er in Libanon en Jordanië de meeste vluchtelingen. Een op de zeven mensen in Libanon is gevlucht, in Jordanië heeft een op de zestien inwoners een vluchtelingenachtergrond. In beide landen, maar ook in Turkije, is een xenofoob klimaat ontstaan. Vluchtelingen hebben er in toenemende mate last van racistisme

Intussen maakte Amnesty International bekend dat er tenminste 23 burgerslachtoffers zijn gevallen in Somalië, waar drones van Turkse makelij betrokken zijn.

- Advertentie -