14.3 C
Amsterdam

Turks-Armeense spanningen laaien op: ‘Armenië zal boeten’

Lees meer

De grensincidenten tussen Armenië en Azerbeidzjan hebben ook geleid tot spanningen tussen Armenië en Turkije. ‘Armenië zal boeten voor wat het gedaan heeft’, zei de Turkse minister van Defensie gisteren.

Armenië zal ‘begraven worden onder hun eigen complot, erin verdrinken en absoluut betalen voor wat ze hebben gedaan, zei de minister ook. Dat meldt de onafhankelijke Turkse nieuwssite Ahval.

Afgelopen zondag vonden schermutselingen plaats aan de grens tussen Armenië en Azerbeidzjaan. Beide landen beschuldigen elkaar het conflict te zijn begonnen. Turkije is een bondgenoot van Azerbeidzjan en beschouwt de Azeri’’s als een broedervolk.

De Turkse minister va Defensie zei dat de Turken ‘het dappere volk van Azerbeidzjan’ altijd zullen steunen. Erdogan sprak dinsdag al over een ‘doelbewuste aanval gericht op Azerbeidzjan’.

Armenië en Azerbeidzjan voerden in 1991 een oorlog om Nagorno-Karabakh, een regio waar de meerderheid van de bevolking Armeens is maar officieel bij Azerbeidzjan hoorde. Op dit moment bezetten de Armeniërs Nagorno-Karabakh. Azerbeidzjan wil het gebied terug.

- Advertentie -