Turks restaurant in Den Haag verwoest: ‘Ik mag van sommigen geen zaak openen als vrouw’

Lees meer

Dit weekend werd het Turkse restaurant Soba in het Haagse Zuiderpark grondig verwoest. De ruiten zijn vernield, het barblad is gebroken, de keuken is overhoop gehaald, de wc-potten zijn stuk geslagen, de bekleding van de banken is opengesneden en alle lampen zijn van het plafond getrokken.

De eigenaresse van het restaurant denkt te weten wie verantwoordelijk is voor deze vernielingen, maar wil niet bij name genoemd door Omroep West, omdat ze bang is. De Turks-Nederlandse vrouw, die een hoofddoek draagt, denkt dat de daders wraak willen nemen, omdat ze een werkende vrouw is.

‘Ik mag van sommige mensen geen zaak openen als vrouw zijnde. Ik kom uit Turkije en draag een hoofddoek. Ik mag niet werken, omdat er misschien wel mannen naar me kijken. Dat is de simpele reden.’

Twee weken eerder waren er ook vernielingen, maar die waren minder erg. Daardoor kon het restaurant al snel weer open. De eigenaresse wil blijven vechten voor haar zaak, zegt ze beslist tegen Omroep West.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Hoeveel bewijs heeft ‘slinks Nederland’ nodig om in te zien dat de islam niet samengaat
    met de westerse leef- en denk- wijze ? Straks gaat het gepeupel achter deze terreur
    bedrijven van niet-moslim vrouwen aanvallen.. .. een ‘islam plafond’ ipv glas ?

  2. Beste Dan,
    Ik ga dit niet associeren met welk geloof dan ook maar blijkbaar is dit incident voor jou aanleiding om eens flink uit te halen naar de Islam. In israel zijn er ook groeperingen die moeite hebben met de werkende vrouw, idem in bepaalde gemeenschappen in de VS waar vrouwen thuis achter het aanrecht moeten staan. Trouwens beste betweter Dan, als ik mij niet vergis heeft Turkije wel vrouwen op topposities in de politiek zitten. Mevrouw Tanju was zelfs president van Turkije ! Wanneer krijgt Nederland de eerste vrouwelijke min- pres. beste Dan ???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here