14 C
Amsterdam

‘Turkse crisis doet ook trouwste aanhangers twijfelen aan Erdogan’

Lees meer

De economische crisis in Turkije doet ook de trouwste aanhangers twijfelen aan hun president. Dit meldt de Turkse nieuwssite Duvar.

De website sprak mensen uit de stad Konya, een traditioneel bolwerk van Erdogans partij AKP. Veel zijn er teleurgesteld in de regering en klagen over de economische situatie, de hoge inflatie en de toenemende werkloosheid.

De Turkse arbeider Hasan Sarokaya zegt dat hij geen baan, geen geld en geen hoop op een betere toekomst heeft, terwijl Erdogan, die hij jarenlang steunde, aan de macht blijft.

‘Ik ben op zoek naar werk, ik kan mijn schulden niet betalen… er is geen oplossing. Mensen zijn het nu zat. Ik heb jarenlang op Erdogan gestemd…  Hij zal zichzelf niet kunnen redden.’

Erdogan dankte zijn succes niet alleen aan zijn conservatieve, islamitische politiek, maar ook aan de economische successen in de beginjaren van zijn regime. De mensen die Erdogan toen voor zich gewonnen heeft beginnen nu te twijfelen, omdat hun bestaanszekerheid in gevaar is gekomen.

De verkiezingen van 2023 kunnen de zwaarste test voor Erdogans macht worden tot nu toe. De peilingen lieten nog niet eerder zo’n lage steun zien voor de AKP, die in sommige peilingen zelfs onder de seculiere CHP terecht is gekomen.

- Advertentie -