15.8 C
Amsterdam

Turkse diplomatiedrift: minister Israël en Saoedische prins naar Ankara

Lees meer

Het zijn drukke tijden voor de Turkse diplomatie, schrijft de Turkse nieuwssite Duvar.

Turkije is erop gebrand om de relatie met ‘oude bondgenoten’ weer als vanouds van de grond te krijgen. Deze week staan ontmoetingen gepland met hoge vertegenwoordigers van Israël en Saoedi-Arabië.

De Israëlische president, die eerder dit jaar bij Erdogan op bezoek was, belt volgens Duvar geregeld met Erdogan, waarin ‘bilaterale relaties’ worden besproken. Ook is er behoefte aan ‘dialoog over regionale zaken’, zoals de bestrijding van terreur.

Dat mag verder ingevuld worden door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, die vorige maand in Israël  – voor de eerste keer weer in vijftien jaar – in Israël was en deze week zijn Israëlische collega Yair Lapid (foto, rechtsboven) ontvangt in Ankara.

Ook staat deze week een bezoek van kroonprins van Saoedi-Arabië gepland. Het zal de eerste keer sinds vier jaar zijn voor Mohammad bin Salman (foto, rechtsonder). In 2018 verstoorde toen de brute moord op de journalist Jamal Khashoggi de relatie tussen Turkije en Saoedi-Arabië ernstig, tot boycots van Turkse producten aan toe.

- Advertentie -