17.3 C
Amsterdam

Turkse influencer Pucca krijgt zes jaar cel voor ‘promoten van drugs’

Lees meer

Het Turkse social media-icoon Pınar Karagöz is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. De aanklacht: het ‘promoten van drugs’. Ze prees echter alleen maar de Netflix-serie Narcos aan op Twitter, zo zegt ze zelf.

De influencer, bekend onder de naam Pucca, werd in oktober vastgehouden door de politie. ‘Honderden arme mensen namen brood mee naar huis, met dank aan verdovende middelen, luidt één van Pucca’s tweets, waarmee ze naar eigen zeggen doelt op wat zich in de serie Narcos afspeelt.

De Narcos-serie is gebaseerd op het leven van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar, die er onder meer om bekend stond ruimhartig te zijn voor de armen in zijn thuisbasis Medellín. Volgens haar advocaat Ali Furkan Tatlı was Pucca, die bijna 2 miljoen volgers op Twitter heeft, nooit van plan drugsgebruik te promoten.

Als reactie op haar veroordeling plaatste Pucca een emotioneel Instagramfilmpje, waarin ze huilend stelt dat zelfs Escobar niet tot zo’n lange celstraf was veroordeeld. Haar advocaat zal in beroep gaan tegen de celstraf en de financiële boete van 11.500 euro.

- Advertentie -