16.5 C
Amsterdam

Turkse maffiabaas: ‘Zoon oud-premier leidt internationaal drugsnetwerk’

Lees meer

In zijn alweer zevende video ‘onthult’ maffiabaas Sedat Peker (49) dat oud-premier Binali Yildirims zoon, die in Nederland een rederij runt, een internationaal drugsnetwerk coördineert.

De ‘onthullingen’ van Peker, die een kruistocht voert tegen de Turkse staat, brengen de regering van president Erdogan in ernstige verlegenheid. In zijn geruchtmakende YouTube-video’s, die miljoenen keren worden bekeken, hangt Peker nu al drie weken de vuile was buiten. Zo beschuldigt Peker de overheid van cocaïnehandel, de inbeslagname van eigendommen, verkrachting en samenwerking met de Russische maffia.

Hij neemt zo wraak op het Turkse regime, dat een deel van zijn criminele netwerk in Turkije heeft opgerold en een huiszoeking heeft gedaan in Pekers villa in Istanbul. Peker woont nu in ballingschap in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

In zijn zevende video richt Peker zijn pijlen op vader en zoon Yildirim. Binali Yildirim was van mei 2016 tot juli 2018 minister-president van Turkije. Daarvoor was hij minister van Transport. Erkam Yildirim, de zoon van de premier, heeft volgens Peker een nieuwe drugsroute opgezet naar Venezuela. In januari en in februari maakte hij hiervoor een reis naar het land, om een plek te regelen in de jachthaven van Caracas, aldus de gangster.

Peker vertelt dat Erkam Yildirim ook betrokken is bij illegale gokactiviteiten. Bovendien wijst hij op de vriendschap van Yildirim met minister Süleyman Soylu van Binnenlandse Zaken, een van de ministers waar Peker een appeltje mee te schillen heeft.

Binali Yildirim, tegenwoordig vicevoorzitter van Erdogans AKP, noemt de aantijging ‘absoluut laster’ en ‘een complete belediging’. ‘Mijn zoon ging naar Venezuela. Hij ging niet in januari of februari, zoals vermeld, maar in december vorig jaar. Hij nam ook wat materiaal mee, zoals testkits en maskers, en deelde ze uit aan de mensen die daar behoefte hadden om corona te bestrijden’, aldus de oud-premier.

Erkan reisde in december naar Venezuela samen met de delegatie van de Interparlementaire vriendschapsgroep Turkije-Venezuela, zegt de AKP. Op Twitter dook een foto op van deze delegatie, waarop ook Erkam Yildirim te zien is

Erkam Yildirim heeft de leiding over een internationale vrachtrederij in Almere, Zealand Shipping B.V., dat tussen 2012 en 2015 meer dan acht miljoen euro verlies heeft gemaakt, zo onthulde het Parool in 2016.

- Advertentie -