13.2 C
Amsterdam

Turkse minister onder vuur na schenden coronamaatregelen

Lees meer

De Turkse minister Süleyman Soylu (Binnenlandse Zaken) heeft zich niet aan de eigen coronamaatregelen gehouden tijdens de begrafenis van zijn moeder. Dit zorgt voor ophef bij dissidente Turkse media en op social media.

Op de beelden zijn mensen te zien die dicht op elkaar staan tijdens de ceremonie voor de moeder van de minister, op de binnenplaats van een moskee in Istanbul.

Op de begrafenis waren veel leden van de regerende AK-partij aanwezig, waaronder naast Soylu (foto, rechts) ook president Erdogan.

Gezondheidsfunctionarissen in Turkije waarschuwen dat in provincies met een ‘zeer hoog’ infectierisico, zoals Istanbul, begrafenisstoeten niet meer dan dertig mensen mogen tellen.

Het is niet de eerste keer dat AKP-politici de strenge coronamaatregelen aan hun laars lappen. Verschillende hoge ambtenaren en politici, waaronder president Erdogan, zijn bekritiseerd vanwege het voorzitten van bijeenkomsten, het organiseren van vergaderingen op drukke plaatsen en het houden van  feesten binnenshuis. Op al deze feiten staat in Turkije een boete.

- Advertentie -