Turkse oppositiepartij HDP beschuldigt Erdogan van genocide op Koerden

Lees meer

De covoorzitter van de Turkse en pro-Koerdische HDP-partij, Pervin Buldan, heeft uitgehaald naar de regering. Volgens Buldan wil Erdogan ‘een wereld scheppen die vrij is van Koerden’.

Buldan deed haar uitspraken tijdens een bijeenkomst in Istanbul, waar de HDP een provinciaal congres organiseerde. Ze reageert hiermee op het Turkse offensief in Noord-Syrië. Volgens haar wil de Turkse regering alle Koerden vernietigen.

‘Ze willen een wereld scheppen die vrij van Koerden is. Ze willen alle Koerden die er zijn vernietigen.’

Buldan beschuldigt de Turkse regering hiermee de facto van genocide: de regering zou de intentie hebben om alle Koerden te vernietigen, en hier ook al mee aan de gang zijn.

Het Turkse offensief in Noord-Syrië tegen de Koerdische strijdkrachten van de YPG heeft al aan minstens 130 burgers in Syrië het leven gekost. Meer dan 300.000 burgers zijn op de vlucht geslagen.

Turkije beschouwt de Koerdische YPG als een verlengstuk van de PKK. De PKK is volgens het land een terroristische organisatie en staat ook in de VS en in de EU op de terreurlijst.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Pervin Buldan, doe een beter onderzoek, Het zijn de Koerden die de Turken willen uitmoorden en niet andersom. Het waren ook de Armeniers die genocide op de Turken hebben gepleegd. Waarom denk je anders dat de PAUS nu al voor dat ERDOGAN het hoekje om is gegaan deze ERDOGAN HEILIG wil verklaren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here