18.9 C
Amsterdam

Turkse president Erdogan dreigt YouTube, Twitter en Netflix te sluiten

Lees meer

De Turkse president Erdogan heeft vandaag aangekondigd de social mediakanalen Youtube, Twitter en Netflix in de ban te willen doen.

Erdogan deed zijn uitspraken tijdens een videoconferentie van zijn AKP. Hij vertelde dat hij voor de achtste keer grootvader is geworden. Maar toen zijn dochter Esra Albayrak de geboorte van haar zoon aankondigde, kreeg ze een stortvloed van negatieve reacties over zich heen op social media, onder andere van vrouwen die een miskraam hebben gehad.

Erdogan: ‘We hebben eerder verschillende aanvallen meegemaakt. De ongecontroleerde rol van deze media speelt een rol bij het vergroten van dergelijke immoraliteit. Begrijp je waarom we tegen sociale media zoals YouTube zijn, Twitter, Netflix? Om deze immoraliteit te bestrijden. (…) Dit soort media past niet bij deze natie, dit land.’

De president kondigde aan dat deze kwestie binnenkort in het parlement zal worden besproken, met als inzet deze media te verbieden.

Gisteren heeft Erdogan bevolen de Sehir Universiteit in Istanbul te sluiten. De universiteit werd in 2008 opgericht door een fonds, waar ook oud-premier Ahmet Davutoglu bij betrokken is. Nadat Davutoglu uit Erdogans AKP werd gezet en een nieuwe partij oprichtte, werd de universiteit controversieel binnen AKP-kringen.

- Advertentie -