18.8 C
Amsterdam

Turkse rechter blokkeert websites die schrijven over corruptiezaak zoon Erdogan

Lees meer

De Turkse rechtbank blokkeert de toegang tot 93 websites en twitteraccounts. Reden: deze platforms en accounts publiceerden een onderzoek van Reuters, waarin de zoon van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan van corruptie wordt beschuldigd.

Dat meldt de Turkse nieuwssite Duvar. In het rapport van Reuters wordt gemeld dat anticorruptie-eenheden in de VS en Zweden een klacht behandelen waarin een Amerikaans bedrijf Erdogans zoon Bilal tientallen miljoenen dollars zou hebben geboden om op de Turkse economische markt grote voordelen te krijgen. In het rapport staat overigens ook vermeld dat het geld nooit is uitgekeerd.

De Turkse rechter heeft het verbod opgelegd vanwege de ‘schending van persoonlijke rechten’. ‘Kwalijke vertekeningen van de waarheid gaan voorbij de grens van acceptabele kritiek. Het schrijven van artikelen komt met verantwoordelijkheden en beperkingen waaraan de pers zich moet houden’, aldus de uitspraak van de rechter. Fahrettin Altun, hoofd presidentiële communicatie van Erdogan, noemt het Reuters-rapport een zwarte vlek in de geschiedenis van de journalistiek.

- Advertentie -