16.6 C
Amsterdam

Twee Palestijnen doodgeschoten in vluchtelingenkamp

Lees meer

Bij de jongste Israëlische operatie in een Palestijns vluchtelingenkamp heeft het leger de zestienjarige Qusai Al-Walaji en de vijfentwintigjarige Mohammed Najum Al-Omar doodgeschoten.

Dat meldt de Arabische nieuwssite Middle East Eye. Israëlische eenheden hebben bij de inval een twintigjarige Palestijn opgepakt. Het vluchtelingekamp Aqbat Jabr is qua oppervlakte de grootste in de bezette Westelijke Jordaanoever en heeft 30.000 inwoners. Het kamp ontstond in 1948 tijdens de stichting van de staat Israël, waarbij ongeveer 750.000 Palestijnen van huis en haard werden verdreven. De gedwongen exodus van de Palestijnen staat ook wel bekend als de Nakba (de catastrofe).

De laatste maanden wordt het kamp regelmatig op de korrel genomen door Israël. De teller van het aantal Palestijnse dodelijke slachtoffers in het kamp staat met de laatste twee op elf.

Dit jaar zijn volgens Middle East Eye 212 Palestijnen gedood door Israël, waaronder 37 kinderen. In dezelfde periode hebben Palestijnen 26 Israëliërs gedood, waaronder zes kinderen.

- Advertentie -