14 C
Amsterdam

Twitter verwijdert neppe accounts van ‘zwarte Trump-aanhangers’

Lees meer

Twitter heeft een netwerk van verdachte accounts verwijderd van zogenaamde zwarte aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump. Deze accounts houden zich niet aan de anti-spamregels van het sociale medium en bezondigen zich aan manipulatie, stelt Twitter.

De Amerikaanse desinformatie-deskundige Darren Linvill (Clemson University) vertelt aan persbureau Reuters dat hij vanaf zaterdag meer dan twee dozijn accounts heeft opgespoord. Sommige accounts hadden tienduizenden volgers.

De accounts claimden militaire veteranen of wetshandshavers te zijn en gebruikten foto’s van andere mensen. Ze gebruikten vaak soms identieke zinnen zoals ‘YES IM BLACK AND IM VOTING FOR TRUMP!!!’

De meeste van deze verwijderde accounts waren in 2017 gecreëerd, maar waren de afgelopen twee maanden opeens heel actief geworden. In deze periode konden ze hun boodschap ongehinderd verspreiden.

Het campagneteam van Donald Trump wilde niet reageren op vragen van Reuters over het onderzoek naar nepaccounts. Ook Twitter weigerde vragen naar de oorsprong van deze nepaccounts te beantwoorden.

- Advertentie -