18 C
Amsterdam

UEFA onderzoekt racisme tegen jeugdvoetballer Borussia Dortmund

Lees meer

Tijdens een wedstrijd afgelopen dinsdag tussen de onder 19-jeugdelftallen van de Duitse topclub Borussia Dortmund en het Spaanse FC Sevilla werd Dortmund-speler Abdoulaye Kamara (17) door een tegenstander bejegend met apengeluiden. De UEFA zegt de zaak te gaan onderzoeken.

Dortmund heeft er een ‘extreem slecht gevoel’ aan overgehouden, laat de club weten, ook aan de arbitrage: ‘Toen Kamara de vierde official benaderde over de overduidelijke apengeluiden, zei de vierde official dat er niks aan de hand was.’

Wat de zaak nog precairder maakt: de twee elftallen kwamen vorige week onlangs ook al tegen elkaar uit, en ook toen werd Kamara racistisch bejegend door zijn tegenstanders.

De twee elftallen speelden een heen- en terugwedstrijd in de Youth League van voetbalbond UEFA. Die zegt nu een onderzoek in te stellen naar de gebeurtenissen in beide wedstrijden.

Overigens gaat de UEFA zelf ook niet helemaal vrijuit, zeggen verbolgen Dortmund-fans. Zij hadden een spandoek meegenomen naar hun stadion om Kamara een hart onder de riem te steken, naar aanleiding van de gebeurtenissen in de eerste wedstrijd. Maar de fans mochten het spandoek niet het stadion in dragen, beweren de fans zelf.

Daarop bleven de fans buiten staan met de banner en maakten er spontaan nog een spandoek bij, met daarop: ‘Fuck UEFA!

 

- Advertentie -