19.3 C
Amsterdam

Uiterst rechtse ex-presidentskandidaat loopt ook Franse parlement mis

Lees meer

2022 is voor Éric Zemmour geen goed jaar. In april werd de uiterst rechtse Franse polemist al uitgeschakeld in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. En nu is hij er ook niet in geslaagd om in het Franse parlement te komen, zo meldden Franse media gisteren.

Gisteren bleek dat Zemmour onvoldoende stemmen heeft gehaald om namens een kiesdistrict in Saint-Tropez in Zuid-Frankrijk in het parlement verkozen te worden. Hier had hij tijdens de eerste ronde van de presidentsverkiezingen veel stemmen gehaald. Zemmour werd zondag derde met 23,19 procent van de stemmen.

Geen enkele kandidaat van Zemmours partij Reconquête wist in het parlement te komen. Voor radicaal-links, waaronder de trotskistische website Révolution Permanente, is het verlies van Zemmour een bron van leedvermaak.

Zemmour wil niet bij de pakken neerzitten. ‘We moeten blijven vechten, vechten voor onze kinderen, vechten tegen het islamogauchisme (‘islamolinks’, red.) van Mélenchon (de radicaal-linkse presidentskandidaat, die ook populair is onder moslims) en tegen het technocratische en baantjesjagende links van Macron.’

- Advertentie -