4.3 C
Amsterdam

Uniek bezoek van Indiase minister aan heilige stad Medina

Lees meer

De Indiase minister van Minderheden Zaken Smriti Irani heeft de religieuze stad Medina bezocht tijdens een twee dagen durend bezoek aan Saoedi-Arabië. Het is de eerste keer dat een niet religieuze delegatie toegang krijgt tot de pelgrimsstad. 

‘Ik maakte vandaag een historische reis naar Medina, een van de heiligste steden binnen de islam. Ik bezocht de gerespecteerde moskee van de profeet, Al Masjid Al Nabwi, de berg van Uhud, en de Quba Moskee, de eerste moskee binnen de islam’, schreef de minister gisteren op X. 

‘Het belang van het bezoek aan deze plaatsen, die verweven zijn met de vroege islamitische geschiedenis, onderstreept de diepgang van onze culturele en spirituele betrokkenheid.’

Tijdens het bezoek stelden de landen vast dat er in 2024 maximaal 175.025 pelgrims naar Mekka mogen tijdens de hadj, de grote bedevaart die moslims een keer in hun leven moeten maken. 140.020 plaatsen zijn gereserveerd voor pelgrims die via het Hadj Comité India naar Mekka en Medina reizen, de overige 35.005 zijn voor reisgroepen.

Minister Irani sprak tijdens haar bezoek aan Medina ook met Indiase pelgrims die de Umrah maakten, de kleine bedevaart.

Van de meer dan 1,4 miljard Indiërs is bijna 80 procent hindoe en 14,2 procent moslim. Dit komt neer op zo’n 172,2 miljoen mensen.

- Advertentie -