13.1 C
Amsterdam

Utrecht: PvdA wil anti-abortuscampagne verbieden

Lees meer

De PvdA-fractie in de gemeente Utrecht wil de anti-abortuscampagne van Abortusinformatie.nl verbieden, meldt AD Utrecht. Bushokjes en reclamezuilen van de gemeente hangen vol met anti-abortusposters van de christelijke organisatie.

De christelijke organisatie Abortusinformatie.nl voert nu enkele weken een ‘bewustwordingscampagne’, met posters en een website. De organisatie wil naar eigen zeggen ‘de realiteit rond abortus’ vertellen.

Dat de stad Utrecht ook vol is gehangen met anti-abortusposters schiet de PvdA-fractie in het verkeerde keelgat. Maar PvdA-raadslid Hester Assen heeft ook inhoudelijke kritiek: ‘Op de site abortusinformatie.nl staat feitelijk onjuiste informatie over abortus, terwijl de naam van de site de indruk wekt objectief en informatief te zijn.’

Volgens de PvdA-politica zijn de foto’s van foetussen op de website bewerkt. Ook de verhalen op de website over vrouwen die een abortus hebben ondergaan staan volgens haar vol leugens. Assen wil daarom van het college van burgemeesters en wethouders weten of de onjuiste informatie over abortus aanleiding kan zijn om de posters uit bushokjes en van reclamezuilen te verbieden.

Morgen antwoordt het stadsbestuur op de raadsvragen van de PvdA.

- Advertentie -