14 C
Amsterdam

Utrechter scheldt agent uit voor ‘linkse racist’, krijgt taakstraf

Lees meer

De 55-jarige Utrechter Martin van B. heeft een taakstraf van veertig uur gekregen, omdat hij een agent uitschold voor ‘linkse racist’. Dit meldt RTV Utrecht.

De veroordeelde werd in april aangehouden omdat hij dronken rondreed op een elektrische step. Bij zijn aanhouding schold Van B. een agent uit. Volgens hem is de politie tegenwoordig ‘racistisch tegen blanken’ en ‘laf’.

Daarnaast beschuldigde Van B. bij zijn aanhouding de agent in kwestie van seksueel ontoelaatbaar gedrag, omdat die tijdens het fouilleren zijn kruis zou hebben betast. ‘Daarop heb ik gezegd: vind je het lekker, ben je soms homofiel ofzo? Als me dit vanavond weer zou overkomen, dan zou ik dat zo weer zeggen’, zegt Van B.

Vanwege een eerdere overtreding had Van B. een voorwaardelijke gevangenisstraf uitstaan, maar die hoeft hij nu niet uit te zitten vanwege een fout van het Openbaar Ministerie. Wel kreeg Van B. een taakstraf van veertig uur opgelegd. ‘Ik vind het jammer dat u in uw proeftijd, die toch bedoeld is als stok achter de deur, toch weer de fout in gaat. Een geldboete vind ik daarom niet passend’, zei de rechter. Van B. krijgt zijn step terug.

- Advertentie -