19.4 C
Amsterdam

Utrechtse ‘moslim-stemwijzer’ belazert de kluit, vindt lokale PvdA

Lees meer

Utrechtse moslims kunnen het best op Denk stemmen. Althans, dat beweert een lokale stemwijzer die speciaal is opgezet voor moslims. De PvdA in de Domstad spreekt van misleiding, schrijft AD Utrecht.

Het stemwijzer-overzicht (foto) zet op een rij hoe Denk, GroenLinks, D66 en PvdA over bepaalde onderwerpen zouden denken die raken aan moslims en de wijk Overvecht, waar veel moslims wonen.

Op alle punten, zoals ‘geen haatdemonstraties voor moskeeën’ en ‘gratis parkeren op islamitische feestdagen’, scoort Denk ‘positief’, terwijl de andere partijen ver achterblijven.

PvdA-lijsttrekker Van der Zweth noemt de stemwijzer op Twitter ‘politiek op zijn allersneust’. Zo doet de stemwijzer volgens hem lijken alsof de PvdA zich heeft verzet tegen de komst van een islamitische begraafplaats, maar is dat helemaal niet waar.

‘Afgelopen periode hebben wij als PvdA, GroenLinks en Denk Utrecht er alles aan gedaan om een islamitische begraafplaats voor elkaar te krijgen. En dat is gelukt! En Denk zet ons vervolgens weg alsof we altijd tegen waren.’

De PvdA is, anders dan de stemwijzer doet lijken, ook tegen ‘intimiderende demonstraties bij moskeeën’, twittert Van der Zweth. ‘Maar dat kwam natuurlijk niet handig uit.’

Volgens Denk komt de stemwijzer niet vanuit de partij zelf, maar wel van ‘iemand uit onze kring’.

- Advertentie -