18.5 C
Amsterdam

Kritiek op Venloos CDA-raadslid: was verkleed als ‘zwarte drugssmokkelaar’

Lees meer

Het Venlose CDA-raadslid Jos Hoezen ligt onder vuur op social media vanwege het delen van een foto op Facebook waarop hij te zien is met zwarte schmink, zonnebril, muts, gouden ketting en een emmer ‘laxeermiddel’. De foto moet een eerdere carnavalsuitdossing als ‘bolletjesslikker’ – een drugssmokkelaar – voorstellen.

Op social media wordt heftig gereageerd op de foto van Hoezen, die bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op nummer 5 van de CDA-lijst in Venlo staat.

‘Compleet van de pot gerukt’, reageert de Venlose GroenLinks-kandidaat Jade Joosten.

Het Venlose PvdA-lid Zakaria Bouders vraagt zich op Facebook af of dit niet strafbaar, ‘onnodig grievend’ en discriminerend is. Hij dreigt om er ‘een aangifte achteraan te knallen’.

Hoezen reageert op Bouders ‘dat jij dit volksfeest totaal niet begrijpt’. Het had ook gewoon ‘een witte’ kunnen zijn, zegt Hoezen. ‘Je moet er wel de intentie tot humor van willen inzien’. Dit jaar zou hij tijdens carnaval als Indiaan willen gaan, zegt hij ook.

De ophef komt op een saillant moment. Het CDA treedt sinds vandaag met het manifest ‘Geen haat in de raad’ naar buiten in de verkiezingscampagne. Daar staat onder meer in dat CDA-lijsttrekkers ‘een dam opwerpen tegen scheldpartijen, bedreigingen en verdachtmakingen in onze gemeenteraden’. Iedereen wordt opgeroepen om ‘constructief campagne te voeren’.

- Advertentie -