9.5 C
Amsterdam

Verdachte van schietpartij in Texas sympathiseerde met extreemrechts

Lees meer

Mauricio Garcia, de drieëndertigjarige man die afgelopen zaterdag acht mensen doodschoot in een winkelcentrum in Texas, was aanhanger van de nazi-ideologie. Garcia werd doodgeschoten door een politieagent.

Garcia ging naar Allen, een voorstad van Dallas, en begon daar opeens op mensen te schieten: winkelpersoneel, winkelend publiek, families met kleine kinderen. Een politieagent, die toevallig in de buurt was, besloot Garcia uit te schakelen en schoot hem dood. Anders waren er nog meer slachtoffers gevallen.

Uit onderzoek blijkt dat Garcia op social media positief berichtte over de nazi-ideologie, en afbeeldingen deelde van zijn vele vuurwapens, aldus CNN. Ook deelde hij een foto van het winkelcentrum waar hij zijn massamoord zou plegen, enkele weken voor de aanslag.

Garcia had geestelijke gezondheidsproblemen. Een dag voor de aanslag schreef hij een verontrustend bericht: ‘Zelf als ik naar de psycholoog ga, zullen ze niet in staat zijn om te fixen wat er mis met mij is. Daarnaast is deze sh*t duur.’

Garcia identificeerde zich als een incel, een heteroseksuele man die zijn gebrek aan succes in de liefde wijt aan vrouwen in het algemeen, en feminisme in het bijzonder. Ten slotte was Garcia boos dat zijn familieleden hem niet bijzonder serieus namen, en grapjes maakten over zijn vermeende gebrek aan mannelijkheid.

- Advertentie -